Известие

Collapse
No announcement yet.

Виене на хидравлика в студа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Източвам казанчето, вадя входния маркуча от казанчето паля и въртя ляво, дясно докато изпразни. Все пак не я държа обаче и прекалено дълго време да работи без масло. Само докато спре да хвърля здраво. После слагам маркуча наливам докато напълня системата и го точа пак по същия начин. Наливам втори път и готово
    Ths, и аз така, ала да попитам все пак дали няма някой по изчистен метод
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

И аз го имам същия проблем колеги, но като запаля и според мен виенето е направо бутално. Още по - лошото е, че като загрее колата и виенето не спира, само намалява, а като завивам се усилва. Не мисля, че проблема ми е в хидравличната течност, защото е сменяна в края на миналата година и в момента е бистра и червена. Та ако може да дадете някакви идеи какво може да е ще съм благодарен
      Alfa Romeo 156 1.8 - Black Pearl

Comment

Първоначално публикувано от kilara8 Покажи съобщение
        И аз го имам същия проблем колеги, но като запаля и според мен виенето е направо бутално. Още по - лошото е, че като загрее колата и виенето не спира, само намалява, а като завивам се усилва. Не мисля, че проблема ми е в хидравличната течност, защото е сменяна в края на миналата година и в момента е бистра и червена. Та ако може да дадете някакви идеи какво може да е ще съм благодарен
        А дали е от хидравликата?
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

Ами мисля, че е от нея, защото като навивам волана наляво - надясно когато колата загрее, виенето се усилва също. Като спра да навивам и виенето почти спира.

Comment

Първоначално публикувано от kilara8 Покажи съобщение
            Ами мисля, че е от нея, защото като навивам волана наляво - надясно когато колата загрее, виенето се усилва също. Като спра да навивам и виенето почти спира.
            Като навиваш се товари цялата система на ремъка барабар с двигателя. Но виж дали не е помпата
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

И в крайна сметка разбра ли се от кво е , тъй като имам същия проблем

Comment

Ами не съм я карал на майстор, но мисля че е от помпата, защото от известно време започна да прокапва и при последващия оглед установих, че капе някъде около помпата на хидравликата. При мен мисля, че от там ми е проблема, но още ми е много студено и съм отложил смяната за по-топло време (имам си резервна помпа, която стои и чака своя ред в багажника ). Така че провери първо за течове по цялата система на хидравликата и погледни нивото на течността.

Comment

И при мене се появи виене в студа, но проблема се оправи с доливане на течност.Нямам идея де се е дянала.Но сега всичко е ОК.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    И при мене се появи виене в студа, но проблема се оправи с доливане на течност.Нямам идея де се е дянала.Но сега всичко е ОК.
                    В маншоните на рейката
                    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Е не ми дойде на акъла за там, ма долятата си стои в казанчето.Явно от студа се нарушава функцията на някои уплътнителни елементи.На ладата спирачната течност изтичаше в купето като стане под нулата.Смяната на гумички не помагаше, щото са некачествени, проблема се реши като купих нова помпа - вече две зими не е текла, то аз и не съм я карал де.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                      X